Twitter Facebook Back home Follow me
♥ Fieza Story's ♥
Guling II Buat Resume
Thursday, 20 December 2012 @ Thursday, December 20, 2012 | 0 Teddy [❤]


Hari ni sangat II meletihkan. Daripada maghrib tadi, baru sekarang aku dapat siapkan satu assignment nie. Business Communication. Memang subjek nie berat betul II pada aku. Yelaa, mana tak nye, aku low sikit kalau part II speaking BI nie. Hm. Takut. Nervous pun ada. 


Assignment yang aku buat malam ni, tadi nie yang baru siap nie "resume". Kowang tak kan tak tau resume tu apa kan, yang untuk apply kerja tu. Aigoo. Susah jugak nak buat resume tau. Subjek yang aku amik ni memang killer kot pada aku. Yelah, kita kena buat resume + cover letter. Lepas tu, nanti lecturer akan interview kita ibarat dia tu CEO kat sesebuah syarikat or other else, and kita nie ibarat betul II mau carik kerja. Cuba bayangkan. Gugup tak gugupkan. 


Bagi korang yang banyak pengalaman and hebakk speaking English nie mang takde hal lah kot part II gini. Tapi pada aku rasa macam going to die woo. Cer tengok bawah nie sample format resume. Tapi tak se'complete and detail yang aku buat la. Aku just copy kat google image jek. Ngeh..ngeh..ngeh.




Yang bawah nie pulak sample cover letter. Ibarat Surat Rasmi la kalau nak diikutkan time kita belajar kat sekolah rendah ke menengah dulu.. :')

#good nite everyone :')





Hello stalker ! Welcome to my world. I'm Fieza Inlurve. From Jaybee. 24 years old. Tenkiu coz' visit my blog :)




DiaryAbout






Re.designer :Izyanyancinnamon
Edit by :Fieza Inlurve
Resources :

Note: All the content in this blog own by me unless stated. Do not copy and rip anything here . Tell me if I use your goodies without credit .